Monday, October 1, 2012

Sekysen 4 Bandar Baru Bangi


Salam sejahtera. Kali ni aku nak share dengan korang semua 1 lagi projek yang telah siap. Pemilik selaku tuan rumah ni En Z yang sangat selesa berurusan dengan beliau. En Z masih lagi muda tetapi telah memiliki rumah di kawasan bangi. Sekarang ni harga rumah kawasan bangi amat tinggi. Alhamdulilah murah rezeki En Z. Berangan la jugak bila la ada rumah landed kawasan Kuala Lumpur @ Selangor. Mudah-mudahan dapat suatu hari nanti. Ok bukan pasal rumah untuk dibincangkan tetapi tak lengkap rumah kalau tiada kabinet dapur. Betol tak?

Baik lah untuk kawasan dapur En Z ni telah disiapkan table top konkrit. Bentuk L shape. So tugas aku ialah untuk menceriakan lagi kawasan dapur En Z ni. Pemilihan material dari jenis melamine. Bagi korang yang masih ragu-ragu atau tak pernah tengok material ni kunjungi la mana-mana show room. Insyallah ada jenis ni. Nak lagi senang korang panggil aku datang rumah korang so tak der la susah untuk korang keluar pergi ke show room. Kabinet dapur En Z ni dilengkapi dengan pull out basket, bottle rack, special runner (untuk laci) dan juga soft close inces (btol ke aku eja ni) hahaha ok kegunaan soft close ni adalah untuk korang yang nak dapur korang nampak grand. Sebab soft close ni korang tak kan dengar bunyi pintu bila ditutup. So pintu tu dengan secara perlahan akan tutup sendiri tanpa menghasilkan bunyi. Menarik kan? Hahaha tapi barang-barang yang menarik ni kena ada addition cost.

Di satu sudut dapur ni ada island untuk memudahkan kerja-kerja pemotongan. Sekarang ni dah banyak orang buat island (bagi rumah yang mempunyai dapur yang besar).

Penyedut asap menggunakan jenis chorome hood yang mana ada host untuk mengalirkan asap dari kuali yang korang masak. Kebiasaannya tuan tanah kedaun tuan rumah akan beli penyedut asap ni sebab kat luar sana ada pelbagai jenis dan bentuk. Tapi korang jangan risau aku sedia memasangkan penyedup asap ni untuk korang.

Selain kawasan dapur, En Z ada juga membuat wardrobe dekat master bedroom. Korang tengok je gambar kat bawah nanti. Bawah tangga selalu pemilik rumah jadikan sebagai stor tapi perlu ada dinding. Dinding ni korang juga boleh gunakan melamine untuk menutup bahagian bawah tangga ni seperti yang En Z lakukan.

Ok bagi korang yang nak buat kabinet dapur boleh emailkan ukuran untuk buat kabinet dapur (bagi kes yang jauh dari kajang, klau area kajang aku boleh terus datang ukur) untuk anggaran harga kasar atau boleh hubungi aku di talian 013-2395758 (hafiz). Anggaran harga ni tak lari jauh dari harga asal. Ok jumpa lagi pada entry akan datang. Assalamualaikum.

 Sebelum pemasangan pintu

 Ruang dapur yang agak besar

 Bahagian sinki

Bahagian dapur

 Selepas kerja pemasangan

 Pemilihan 2 tone warna

 Island di tengah

Full height wall unit

Kawasan bawah tangga yang ditutup

Stor bawah tangga

Wardrobe di master bedroom

Bahagian dalaman wardrobe

Untuk Si Jejaka



013-2395758 Hafiz

24 comments:

  1. as-salam..

    nak tanya..anggaran kalo nak buat stor bawah tangga tu berapa yek..

    thanks..

    ReplyDelete
  2. Boleh saya tahu berapa total cost utk semua ni? Area puncak jalil buat tak?

    ReplyDelete
  3. Boleh sy tau anggaran utk stor n kitchen cabinet?email me at ilyani.ruslan@gmail.com...tq

    ReplyDelete
  4. Salam..klu nk.buat wardrobe utk.blk.tdo bape ea?

    ReplyDelete
  5. salam saya nak tahu anggaran harga unuk kabinet dapur dan warbdrobe tuk bili.. email saya haniszulaikha.azizan@gmail.com

    ReplyDelete
  6. Salam tuan, sy tertarik dgn design kabinet dapur dan wardrobe rumah bangi ni. Blh bg kos sepertimana dalam gambar dan sizenya tak? Email sy meri8833@gmail.com
    terima kasih.

    ReplyDelete
  7. Berapa anggaran cost stor bwh tngga 2.?

    ReplyDelete
  8. bleh kasi quotation harga utk setor bawah tangga tu? email kat faizalmnor@gmail.com

    ReplyDelete
  9. Salam En Hafiz, boleh bagi cost utk buat kitchen cabinet seperti di atas ke alamat email sheila_y2003@yahoo.com. Terima kasih.

    ReplyDelete
  10. salam,
    saya tggl dikawasan kajang.
    saya mempunyai dapur yang sama seperti gambar di atas. berapa kos untuk pemasangan kabinet ini. harap dapat membantu saya.

    ReplyDelete
  11. bleh kasi quotation harga utk setor bawah tangga tu, email saya di badiuzzaman@jpm.gov.my

    ReplyDelete
  12. Ble emel quotation kitchen cabinet n wdrobe mcm en.z tu?tq

    ReplyDelete
  13. boleh saya tau harga dan ukuran kicthen cabinet bg rumah bandar baru bangi ni (rmuah en.Z)? dan juga stor bawah tangga tu.. ni emel saya: norarashid84@gmail.com

    ReplyDelete
  14. Boleh saya tahu anggaran utk cabinet dapur,pls email eriesyya_qistina@yahoo.com

    ReplyDelete
  15. Boleb bg anggaran harga dapur dan saiz..wardrobe plak saiz apa? harga? Email sutralia82@gmail.com

    ReplyDelete
  16. Salam,

    Boleh share quotation utk dapur macam ni utk design L ukuran 13.7ft x 5.7ft (4200mm x 1750mm) termasuk Island

    Lokasi rumah di Bandar Sri Sendayan, N9.

    Rumah baru basic unit ada sinki besi je.

    Email quotation ke razziq86[at]gmail.com

    ReplyDelete
  17. Bole email brp anggaran kos cabinet dapur
    helmi.khusaini@gmail.com

    ReplyDelete
  18. boleh email saya anggaran cost untuk buat stor bwh tangga..
    umah di taman putra perdana puchong.
    email ke jat1707@gmail.com

    ReplyDelete
  19. boleh emailkan saya berapa anggaran kos utk wardrobe mcm kat atas tu..
    norizan@islam.gov.my

    ReplyDelete
  20. boleh email saya anggaran kitchen cabinet ni? dapur saya lebih kurang sama. rumah di kajang 2. tq. shazzyshafee@gmail.com

    ReplyDelete
  21. Salam, emel quotation utk wardrobe bawah tangga, 4' x 8' x 2' (depth)..emel: ajiparza83@gmail.com.. tq

    ReplyDelete
  22. Bole email brp anggaran kos cabinet dapur dan almari pakaian nie...
    husnazin@gmail.com
    rumah saya x besar, is just around 1000 sqft

    ReplyDelete
  23. Tuan ada kerja kosong pembantu am? Boleh hubungi saya di 0124852076. Tq

    ReplyDelete
  24. BRAPA HRG DAPUR TU?? BESAR LEBIH KURANG MCM SAMPEL..EMAIL KDP SY isuhada83@gmail.com

    ReplyDelete